Zona de ROCACORBA des de Canet d'Adri

XARXA DE SENDERS PER LA MUNTANYA DE ROCACORBA 
Des de fa uns set anys, i amb l’ajuda de la guia Rocacorba, de Lluís Willaert, una colla de voluntaris es dediquen a netejar i recuperar camins per la muntanya de Rocacorba, més recentment en col·laboració amb l’Ajuntament. En els darrers dos anys, s’ha dut a terme una tasca de senyalització d’aquests camins i dels principals accidents geogràfics de la zona, com per exemple turons, colls, elements de patrimoni..., informació que, a part de facilitar l’orientació a l’excursionista, ajuda a consolidar la toponímia, els noms de lloc d’aquests indrets. 
El següent pas ha estat fer una xarxa de senders, per refermar la majoria d’aquests camins, formada principalment per dues rutes circulars, d’uns vint quilòmetres cada una, que tenen el punt d’inici en el pavelló municipal de Canet i que passen per les quatre rutes principals d’accés al santuari de Rocacorba des de Canet: el camí de Maverd, el camí de la Riera, per la carena de Roca Mascaró i per la carena de Roques Altes. 
Les altres vuit rutes, també circulars però més curtes, de quatre a sis quilòmetres de llargada cada una, connecten amb les dues principals i formen en conjunt una xarxa de senders, per tal que cada persona pugui dissenyar el trajecte i la durada de la caminada que vulgui fer. 
Totes les rutes estan descrites en els dos sentits de la marxa, i ofereixen la mateixa informació que els senders de llarg o petit recorregut (GR i PR) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya: descripció del recorregut incloent-hi temps, distància i desnivell. Cal tenir present que els temps són reals de marxa efectiva sense parades, però no deixen de ser orientatius, així com les distàncies. 
Al llarg de les rutes, s’hi han posat rètols de fusta pirogravats, la majoria direccionals a les principals bifurcacions i de situació en els punts més remarcables, que complementen les explicacions de les rutes. Els desnivells i el tipus de terreny són assumibles per a qualsevol persona acostumada a caminar per muntanya. Amb la informació de l’horari i del desnivell de les rutes, cadascú podrà valorar si la caminada està a l’abast de les seves possibilitats. 
En aquest projecte han col·laborat, a part de l’Ajuntament de Canet d’Adri, els Amics de la Serra de Finestres, el Centre Excursionista de Banyoles i la Colla el Cul Actiu Estassador.