diumenge 2 de juny de 2024

Descripció:
El mes de juny proposem una sortida a la Vall d’en Bac, a la comarca de la Garrotxa, per descobrir una part de la vall i dues de les seves ermites romàniques amagades.
L’excursió comença des de l’antic Hostal de la Vall d’en Bac. Aquest hostal té molta història al darrera però ara està tancat. L’aparcament al costat de la carretera és petit, o sigui que haurem d’aprofitar bé l’espai i mirar de col·locar bé els cotxes.
El camí comença a pujar cap a l’oest des del pont de Cal Ferrer, i al cap de poc travessa el nucli de Sant Miquel de la Torre, on es pot entrar a l’ermita.
Després el camí continua fent pujades entre prats i alzinars, passant pel Collet de Triadú, i fins a Sant Andreu de Porreres. L’indret el formen l’ermita i un porxo annex, que es poden visitar, i una casa particular que es cuida del manteniment de l’indret, per tant, haurem de ser curosos amb l’entorn.
La ruta no presenta cap dificultat tècnica, i transcorre principalment per corriols. La pujada és força constant fins a Sant Andreu de Porreres. La tornada la farem per el mateix camí.

En total (anada + tornada) hi ha una distància de 7,5 km amb un desnivell positiu d’uns 375 m, que preveiem fer en unes 3,5 hores.
Qui ho vulgui, pot portar dinar de pícnic per finalitzar l’excursió (es pot deixar al cotxe). Depenent de la calor que faci i, si baixa gaire aigua pels rius, hi ha dues petites gorgues a prop on podem mirar de dinar.

Què cal tenir en compte?
● Porteu esmorzar i aigua suficient (no hi ha fonts).
● Porteu roba adequada al temps previst. En cas de previsió meteorològica adversa, la organització
decidirà sobre un possible aplaçament de la sortida.

Important
● La responsabilitat de cada infant recau directament sobre la/les persona/es adulta/es que l’acompanyin.
● Recordem la necessitat d’estar federats per disposar de l’assegurança que cobriria qualsevol lesió o imprevist que es pugui produir en el transcurs de la sortida.
● No es poden portar animals de companyia en aquestes sortides.
● Es crearà un grup de whatsapp amb les famílies inscrites.
● Durant la sortida es fan fotografies i algunes d’elles poden ser publicades al butlletí del Centre o les xarxes socials per tal de promocionar l’excursionisme. La inscripció a la sortida autoritza la seva publicació. Recordar que cal aportar el document de drets d’imatge que es va facilitar via whatsapp, convenientment complimentat.
● Les inscripcions es faran a través del grup de whatsapp de Secció familiar CEB, directament a la seu del Centre Excursionista Banyoles o bé per missatge directe amb la persona que dirigeix la sortida.
● Per qualsevol dubte o consulta referent a aquesta sortida podeu contactar amb: Jordi Pujol, per whatsapp al telèfon 605 07 83 39.