APLECS

 

 

 

Les caminades i celebracions entre les persones a l'aire lliure sempre ens han agradat. És per això que una de les nostres fites és la de mantenir i actualitzar activitats que ens donen sentit com a territori i ens ajuden a reforçar lligam amb el passat. 

 

 

ELS APLECS:

Són festes i trobades populars a l'aire lliure i en un entorn emblemàtic com pot ser una església, un punt de trobada o un lloc significatiu. Tenen un origen religiós però actualment han esdevingut celebracions més folklòriques amb caminades des de diferents punts fins al lloc de l'aplec, balls i cantades populars, arrossades, compartir bon menjar i bon beure, jocs per la canalla... Sobretot un punt de trobada i celebració entre persones.

Aquesta secció organitzem els següents Aplecs i trobades, intentant mantenir les  tradicions populars i introduint noves propostes actualitzades. 

  • Aplec de Sant Maurici de Calç, recuperat l'any 2021
  • Aplec de Sant Patllari,
  • Aplec Sant Bernat de Menthon a la Mare de Déu del Mont
  • Aplec de Sant Aniol d'Aguja, juntament amb els Amics i amigues de Sant Aniol
  • Trobada de la Mare de Déu de les Agulles,

 

FLAMA DEL CANIGÓ

També organitzem i donem suport a la tradicional Recollida de la Flama, la tornada i l'Acte al Puig de Sant Martirià de la FLAMA DEL CANIGÓ. Cada any un grup d'amics i amigues de manera lliure i voluntària surten de Banyoles a peu per arribar al cim del Canigó en el moment just quan encenen la flama, per poder-la retornar a Banyoles i així encendre les fogueres de la nit de Sant Joan del Pla de l'Estany.