diumenge 3 d'octubre. Descripció de la ruta

Sant Jaume de Puigpalter (Banyoles)
Data: Diumenge, 3 d’octubre de 2021 a les 10:00 hores.
Lloc de trobada: Passeig Mas Riera de Banyoles - Davant del Lidl -
Coincidint amb la Fira del Cop d’Ull Infantil CEB.

Descripció:
Es tracta d’una ruta circular amb una distància aproximada de 7,5 quilòmetres i amb un desnivell aproximat d’uns 70 metres. Sortirem del costat de l’Escola Camins de Banyoles per anar a buscar la Via Verda que va cap a Girona i que ressegueix el Terri. A uns pocs centenars de metres deixarem la Via Verda per agafar un dels camins de pujada a les Costes de Mata (El molí – Abocador) que ens portarà a quasi tocar la variant de Banyoles. Llavors seguirem un camí paral·lel a la variant en sentit nord que ens portarà fins al pont que creua la variant i que ens conduirà cap a l’abocador i deixalleria municipal de Banyoles. Passarem pel costat de l’abocador comarcal, pel camí de Can Selvatà i tindrem l’oportunitat de veure de ben a prop el tractament de les nostres deixalles. Baixarem per aquest camí que passa pel bosc de Can Teixidor fins arribar a una cruïlla on agafarem una pista de pujada que passant per davant dels vivers Càrex ens portarà amunt fins a Puigpalter de Baix. Aquí podrem veure l’església romànica de Sant Jaume de Puigpalter. Després de descansar una estona prosseguirem la nostra ruta, ara en direcció a Puigpalter de Dalt pel camí de Can Carboner fins a passar pel costat de la Torre de Tassi. Des d’aquí agafarem un camí una mica perdut per la vegetació fins arribar un altre cop al pont que creua la variant de Banyoles. Aquest cop ens dirigirem cap al parc de Bombers, però abans d’arribar-hi baixarem per un camí a mà esquerra. Aquest camí ens portarà de baixada cap a la zona dels Casalots a tocar el Terri i d’aquí fins al punt de sortida al costat de l’Escola Camins.

Què cal tenir en compte?
• Cal portar aigua per beure i alguna cosa per picar (menjar).
• És una excursió només de matí i per tant està previst acabar-la abans de dinar.
• El punt de sortida i arribada coincideix amb la Fira del Cop d’Ull Infantil que organitza el Centre Excursionista Banyoles (CEB). Així doncs, en acabar l’excursió encara hi haurà temps per anar-hi a fer una ullada.

Important:
• Inscripcions a la secretaria del CEB (972575212) abans del divendres dia 1 d’octubre o a través del correu electrònic: centreexbanyoles@g mail.com )
• La responsabilitat de cada infant recau directament sobre els seus pares, mares o tutors legals.
• No es poden portar animals de companyia en aquesta sortida.
• Cal seguir les recomanacions de CatSalut referents a la COVID19 i procurar actuar amb responsabilitat i sentit comú.
• Per a més informació sobre aquesta sortida podeu contactar amb l’Eloi Bonet al telèfon 625638920 o al WhatsApp del mateix número.