EXCURSIONISME EN FAMILIA

ANTECEDENTS

ANTECEDENTS

Antecedents:

A principis de l’any 2016 alguns socis del CEB es van reunir per debatre sobre la possibilitat de crear una nova secció dins el Centre Excursionista Banyoles destinada a fer sortides en família, o sigui, promoure excursions per famílies amb infants.

Davant la bona acollida que va tenir la proposta per part d’aquestes famílies, es van començar a organitzar diferents sortides. Les primeres famílies participants ho van anar donant a conèixer a amics i familiars i de seguida vam copçar que hi havia un gran interès en aquesta modalitat d’excursionisme.


D’aquesta manera, després d’haver estat fent sortides mensuals des del mes de Març de 2016 i fins al mes de Gener de 2017, finalment s’ha pres la decisió de crear una secció oficial del Centre Excursionista Banyoles que promogui i organitzi sortides familiars.

REQUISITS

REQUISITS

Requisits obligatoris:

Els requisits obligatoris a complir per qualsevol família que vulgui participar d’alguna d’aquestes sortides familiars són dos:

 • Que la família sigui sòcia del Centre Excursionista Banyoles

 

 • Que tots els membres de la família, inclosos els infants, disposin de la targeta federativa de la FEEC.

 

La quota anual familiar de soci del Centre Excursionista Banyoles és de 48 €.

A títol orientatiu, l’import de la targeta federativa de la FEEC és de:

 • família d’1 adult i 1 infant    *                57 €
 • família d’1 adult i 2 infants*                63 €
 • família de 2 adults i 1 infant*            106 €
 • família de 2 adults i 2 infants*            112,00 €

*Preus per infants fins a 13 anys.

Des del CEB s’ofereix la possibilitat de tramitar una assegurança provisonal vàlida només pel cap de setmana de la sortida, així com fer el pagament de la quota de soci només per algun dels 4 trimestres de l’any.

Per més informació sobre tarifes i possibilitats, podeu consultar-ho a secretaria.

Per tramitar l’alta com a socis del CEB i la sol·licitud de la targeta federativa de la FEEC cal adreçar-se a la seu del CEB, situada al carrer del Puig, 6.

 

L’horari d‘obertura del centre és:

 • dilluns i dimecres, de 19:00 h a 21:00 h
 • divendres, de 18:00 h a 20:00 h.

Les excursions:

Totes les sortides es realitzaran el primer diumenge de cada mes, excepte en aquells mesos que pugui coincidir amb alguna festivitat especial. En aquest cas, la sortida es traslladaria al diumenge següent.

Igulament, en cas que la previsió meteorològica pel dia de la sortida sigui adversa, aquesta s’aplaçaria a la setmana següent.

INSCRIPCIONS I CONDICIONS

INSCRIPCIONS I CONDICIONS

Inscripcions:

La inscripció a les sortides es farà a secretaria del centre fins al divendres anterior a la data de la sortida.

Per descomtat, la inscripció és gratuïta.Condicions:

Per descomtat, es tracta de sortides familiars, això significa sortides en les que participa tota la família, o sigui els infants han d’anar acompanyats com a mínim d’una persona adulta que se’n responsabilitza, ja sigui el pare, la mare, el tutor legal, l’avi, l’àvia o qualsevol altre membre familiar.

No hi ha cap límit d’edat dels infants que poden participar en aquestes sortides, ni per sota ni per sobre.

 

No està permès participar a les sortides amb l’acompanyament d’animals de companyia.

QUE OFERIM

QUE OFERIM

Què oferim?

La participació en una activitat excursionista en família comporta:

 • Fer noves amistats, tant pels adults com pels infants
 • Descoberta d’espais naturals i històrics del nostre territori
 • Ajuda als infants a conèixer les pautes per moure’s per la natura, amb respecte i prudència

ALBUM DE FOTOGRAFIES

ALBUM DE FOTOGRAFIES

D'acord amb la Llei de Proteccio de dades, no es poden publicar fotos on hi surtin els nes i nenes sense una autorització expressa dels pares o tutors

LES SORTIDES

LES SORTIDES

 

 

 

diumenge 3 d'octubre. Descripció de la ruta

diumenge 3 d'octubre. Descripció de la ruta

Sant Jaume de Puigpalter (Banyoles)
Data: Diumenge, 3 d’octubre de 2021 a les 10:00 hores.
Lloc de trobada: Passeig Mas Riera de Banyoles - Davant del Lidl -
Coincidint amb la Fira del Cop d’Ull Infantil CEB.

Descripció:
Es tracta d’una ruta circular amb una distància aproximada de 7,5 quilòmetres i amb un desnivell aproximat d’uns 70 metres. Sortirem del costat de l’Escola Camins de Banyoles per anar a buscar la Via Verda que va cap a Girona i que ressegueix el Terri. A uns pocs centenars de metres deixarem la Via Verda per agafar un dels camins de pujada a les Costes de Mata (El molí – Abocador) que ens portarà a quasi tocar la variant de Banyoles. Llavors seguirem un camí paral·lel a la variant en sentit nord que ens portarà fins al pont que creua la variant i que ens conduirà cap a l’abocador i deixalleria municipal de Banyoles. Passarem pel costat de l’abocador comarcal, pel camí de Can Selvatà i tindrem l’oportunitat de veure de ben a prop el tractament de les nostres deixalles. Baixarem per aquest camí que passa pel bosc de Can Teixidor fins arribar a una cruïlla on agafarem una pista de pujada que passant per davant dels vivers Càrex ens portarà amunt fins a Puigpalter de Baix. Aquí podrem veure l’església romànica de Sant Jaume de Puigpalter. Després de descansar una estona prosseguirem la nostra ruta, ara en direcció a Puigpalter de Dalt pel camí de Can Carboner fins a passar pel costat de la Torre de Tassi. Des d’aquí agafarem un camí una mica perdut per la vegetació fins arribar un altre cop al pont que creua la variant de Banyoles. Aquest cop ens dirigirem cap al parc de Bombers, però abans d’arribar-hi baixarem per un camí a mà esquerra. Aquest camí ens portarà de baixada cap a la zona dels Casalots a tocar el Terri i d’aquí fins al punt de sortida al costat de l’Escola Camins.

Què cal tenir en compte?
• Cal portar aigua per beure i alguna cosa per picar (menjar).
• És una excursió només de matí i per tant està previst acabar-la abans de dinar.
• El punt de sortida i arribada coincideix amb la Fira del Cop d’Ull Infantil que organitza el Centre Excursionista Banyoles (CEB). Així doncs, en acabar l’excursió encara hi haurà temps per anar-hi a fer una ullada.

Important:
• Inscripcions a la secretaria del CEB (972575212) abans del divendres dia 1 d’octubre o a través del correu electrònic: centreexbanyoles@g mail.com )
• La responsabilitat de cada infant recau directament sobre els seus pares, mares o tutors legals.
• No es poden portar animals de companyia en aquesta sortida.
• Cal seguir les recomanacions de CatSalut referents a la COVID19 i procurar actuar amb responsabilitat i sentit comú.
• Per a més informació sobre aquesta sortida podeu contactar amb l’Eloi Bonet al telèfon 625638920 o al WhatsApp del mateix número.