EXCURSIONISME EN FAMILIA

ANTECEDENTS

ANTECEDENTS

Antecedents:

A principis de l’any 2016 alguns socis del CEB es van reunir per debatre sobre la possibilitat de crear una nova secció dins el Centre Excursionista Banyoles destinada a fer sortides en família, o sigui, promoure excursions per famílies amb infants.

Davant la bona acollida que va tenir la proposta per part d’aquestes famílies, es van començar a organitzar diferents sortides. Les primeres famílies participants ho van anar donant a conèixer a amics i familiars i de seguida vam copçar que hi havia un gran interès en aquesta modalitat d’excursionisme.


D’aquesta manera, després d’haver estat fent sortides mensuals des del mes de Març de 2016 i fins al mes de Gener de 2017, finalment s’ha pres la decisió de crear una secció oficial del Centre Excursionista Banyoles que promogui i organitzi sortides familiars.

REQUISITS

REQUISITS

Requisits obligatoris:

Els requisits obligatoris a complir per qualsevol família que vulgui participar d’alguna d’aquestes sortides familiars són dos:

 • Que la família sigui sòcia del Centre Excursionista Banyoles

 

 • Que tots els membres de la família, inclosos els infants, disposin de la targeta federativa de la FEEC.

 

La quota anual familiar de soci del Centre Excursionista Banyoles és de 48 €.

A títol orientatiu, l’import de la targeta federativa de la FEEC és de:

 • família d’1 adult i 1 infant    *                57 €
 • família d’1 adult i 2 infants*                63 €
 • família de 2 adults i 1 infant*            106 €
 • família de 2 adults i 2 infants*            112,00 €

*Preus per infants fins a 13 anys.

Des del CEB s’ofereix la possibilitat de tramitar una assegurança provisonal vàlida només pel cap de setmana de la sortida, així com fer el pagament de la quota de soci només per algun dels 4 trimestres de l’any.

Per més informació sobre tarifes i possibilitats, podeu consultar-ho a secretaria.

Per tramitar l’alta com a socis del CEB i la sol·licitud de la targeta federativa de la FEEC cal adreçar-se a la seu del CEB, situada al carrer del Puig, 6.

 

L’horari d‘obertura del centre és:

 • dilluns i dimecres, de 19:00 h a 21:00 h
 • divendres, de 18:00 h a 20:00 h.

Les excursions:

Totes les sortides es realitzaran el primer diumenge de cada mes, excepte en aquells mesos que pugui coincidir amb alguna festivitat especial. En aquest cas, la sortida es traslladaria al diumenge següent.

Igulament, en cas que la previsió meteorològica pel dia de la sortida sigui adversa, aquesta s’aplaçaria a la setmana següent.

INSCRIPCIONS I CONDICIONS

INSCRIPCIONS I CONDICIONS

Inscripcions:

La inscripció a les sortides es farà a secretaria del centre fins al divendres anterior a la data de la sortida.

Per descomtat, la inscripció és gratuïta.Condicions:

Per descomtat, es tracta de sortides familiars, això significa sortides en les que participa tota la família, o sigui els infants han d’anar acompanyats com a mínim d’una persona adulta que se’n responsabilitza, ja sigui el pare, la mare, el tutor legal, l’avi, l’àvia o qualsevol altre membre familiar.

No hi ha cap límit d’edat dels infants que poden participar en aquestes sortides, ni per sota ni per sobre.

 

No està permès participar a les sortides amb l’acompanyament d’animals de companyia.

QUE OFERIM

QUE OFERIM

Què oferim?

La participació en una activitat excursionista en família comporta:

 • Fer noves amistats, tant pels adults com pels infants
 • Descoberta d’espais naturals i històrics del nostre territori
 • Ajuda als infants a conèixer les pautes per moure’s per la natura, amb respecte i prudència

ALBUM DE FOTOGRAFIES

ALBUM DE FOTOGRAFIES

D'acord amb la Llei de Proteccio de dades, no es poden publicar fotos on hi surtin els nes i nenes sense una autorització expressa dels pares o tutors

diumenge 2 de JUNY. Descripció ruta

diumenge 2 de JUNY. Descripció ruta

DE LA PLATJA DE CASTELL A LA CALA DEL CRIT

Data: ​diumenge 2 de juny de 2019 Lloc de trobada: ​9,00 (Condis)  10:00 (Pàrquing de Castell)

 

Es tracta d’una ruta circular que durarà tot el dia
amb un trajecte d’uns 7 km i un desnivell aproximat de 140 metres. El recorregut segueix el camí de ronda que va de la platja de Castell fins a la cala del Crit, a prop del Jardí Botànic de Cap Roig. Inicialment seguirem la costa passant pel poblat ibèric de Castell i les boniques cales de Canyers, Estreta, Roca Bona, Platja de Planes i el Crit. En principi no té una dificultat gran ja que la pujada fins al Puig d’en Gener, després del poblat ibèric, no és excessivament llarga. De totes maneres caldrà vigilar una mica la baixada fins a trobar el camí que porta a les cales i algun punt concret del recorregut per les cales donada la proximitat al penya segat o el pas entre les roques.
Havent deixat els cotxes al pàrquing de la platja de Castell, farem una explicació del recorregut i ens emportarem l’esmorzar, dinar i molta aigua per si fa un bon sol. Esmorzarem una vegada s’hagi fet la baixada del Puig d’en Gener en unes ombres que hi ha a tocar la cruïlla amb la pista que porta cap a les cales. Farem el recorregut trepitjant les cales fins arribar a la Platja d’en Planes a on ens banyarem i dinarem. Després d’una bona refrescada, que els nens hagin jugat i els grans descansat, anirem fins la Cala del Crit des d’on pujarem fins a trobar la pista que ens tornarà cap a la Platja de Castell i també pel camí vell que va dels jardins de Cap Roig fins a la Platja de Castell i passa per la Barraca d’en Dalí.

QUÈ CAL TENIR EN COMPTE

● Cada família hauria de portar esmorzar, dinar, aigua, gorra, crema de sol, banyador, tovallola i sabates d’aigua (si es vol).
● Us recordem que no està permès portar animals de companyia en les excursions familiars.
● Inscripcions: a la secretaria del CEB: 972575212 abans de divendres dia 31 de maig (dill,dc o dv de 7 a 9) o a través del correu: ​centreexbanyoles@gmail.com
● La responsabilitat de cada infant recau directament sobre el pare, mare o tutor legal. Recordem la necessitat d’estar federats per gaudir de l’assegurança.
● Qualsevol dubte o consulta referent a aquesta sortida podeu contactar amb en Lluís Duran al mòbil: 646354643 o al correu ​lduranroura@gmail.com
● Es crearà un grup de whatsApp amb els inscrits a la sortida per notificar de qualsevol informació que pugui sorgir.
● Link de descàrrega track per GPS: ​http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=13292663